Svečani prijem za goste Kragujevca - iKragujevac


Vesti

Gradonačelnik Kragujevca Radomir Nikolić organizovao je tradicionalni prijem za goste i delegacije gradova prijatelja i pobratima, koje su svojim prisustvom uveličale Majske svečanosti i obeležavanje Đurđevdana. Zahvaljujući se na ukazanom poverenju, za podršku i sve što su učinili za naš grad, Nikolić je istakao da nema veće radosti od ovakvog trenutka kada se sreća deli sa prijateljima iz celog sveta.

Sličnosti su nas spojile, ali nas razlike ne udaljavaju. Tragamo za zajedničkim imeniteljima, temama i vrednostima. Učimo jedni od drugih, umrežavamo različite nivoe vlasti i naše građane, a pre svega najmlađe. Iznedrili smo i brojne manifestacije koje zajedno realizujemo u našem gradu, kako bi se bolje upoznali i približili kulturu i običaje naših naroda, kazao je Nikolić.

U ime Vlade grada Sijana iz Kine, nekadašnje prestonice više dinastija, sa više od 3000 godina dugom tradicijom, čestitke građanima Kragujevca preneo je Jan Kanguaj zamenik šefa Službe za međunarodnu saradnju. Odnosi Kragujevca i Sijana, od velikog su značaja za čitavu Srbiju, a saradnja nižih nivoa vlasti ogledalo je odličnih odnosa političkog vrha Srbije i Kine. Zahvaljujući našem predsedniku Si Đi Pingu i Projektu „Jedan pojas jedan put” dobili smo priliku da učvrstimo naše bratske odnose, uspostavljene 2016. godine, da ih razvijamo i doprinesemo zajedničkom razvoju.

Građanima Kragujevca čestitku je uputio i gradonačelnik Jerihona Salem Grouf, koji je istakao da je delegacija najstarijeg grada na svetu došla da prenese poruku ljubavi, mira i prijateljstva među narodima.

Da su vaša dvorišta puna dečijeg smeha, da vaša deca plaču samo zbog radosti, a muškarci nikada ne uzimaju oružje u ruke, rekla je čestitajući Đurđevdan u ime delegacije grada Mogiljeva iz Belorusije Elmira Vorpajeva načelnica Odeljenja za finansije Izvršnog odbora grada.

Predstavnici 11 gradova prijatelja i pobratima, među kojima su bili gosti iz Sirena, Mostara, Starog grada Sarajeva, Piteštija, Ingolštata, Bjelsko – Bjale, Karare i Južnomoravske regije Češke Republike uputili su čestitke svim građanima Kragujevca i zahvalili se na sjajnoj organizaciji Majskih svečanosti, koje su boravak u našem gradu učinile prijatnim i nezaboravnim.4-8.jpg5-8 (1).jpg2-9.jpg3-9.jpg

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu