NE SLUTITE KOJA JE TEMA ĐURĐEVDANSKOG KARNEVALA: Sutra druženje sa bajkerima i ljubiteljima fića - iKragujevac


Vesti

Tradicionalni, 14. veliki "Đurđevdanski karneval" biće oržan sutra povodom Dana grada uz učešće predškolaca, učenika, studenata, predstavnika sportskih klubova, brojnih udruženja, gradskih i republičkih institucija koje rade u Kragujevcu. 

Tema karnevala je ptica kraguj po kojoj je naš grad dobio ime. Povorka kreće u 11.30 sati sa vrha Glavne i defiluje centralnim gradskim ulicama. Na platou Ispred Skupštine grada biće organizovano druženje bajkera i ljubitelja fića.

Organizator karnevala je Gradska turistička organizacija Kragujevac.

Na predlog lokalne samouprave tema ovogodišnjeg karnevala je kraguj, ptica iz roda grabljivica, po kojoj je Kragujevac dobio ime.

Tradicionalno, biraće se najlepše karnevalske maske u tri kategorije - pojedinačna, grupna i porodična maska. Svečano proglašenje najlepših karnevalskih maski biće organizovano na samoj završnici karnevalskog slavlja, odnosno na kraju programa na bini kod Krsta.

Okupljanje učesnika tradicionalno počinje u 10.30 i traje do 11.30 sati u Glavnoj ulici, kada počinje defile centralnim gradskim saobraćajnicama.

Prvi deo kolone u kojoj su predškolci i učenici odlazi do bine kod Krsta gde će od 12 do 14 časova biti organizovan muzički i plesni program tokom kojeg će stručni žiri izabrati najlepše karnevalske maske. Drugi deo kolone odvaja se kod Bezistana i predvođen bajkerima odlazi na plato ispred Skupštine grada gde će biti organizovano druženje ljubitelja motocikala, fića i predstavnika gradskih i republičkih institucija sa građanima.

Generalni sponzor manifestacije je SBB, zlatni sponzor je Roda, srebrni sponzor je Dunav osiguranje. 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu