NE PROPUSTITE trodnevni Kragujevački festival uličnih svirača (FOTO) - iKragujevac


Vesti

U okviru obeležavanja Dana grada i ove godine će svečarsku atmosferu na ulicama grada upotpuniti trodnevni Kragujevački festival uličnih svirača, koji je u organizaciji Doma omladine počeo juče nastupom Ive Paunović na violini ispred Gimnazije.

U Pešačkoj zoni Kragujevčani su bili u prilici da prate nastup Alekse Radenkovića na gitari, Jovana Komnenina na kontrabasu i vokala Aleksandra Mišovića. U Domu omladine nastupila je Milica Horvat na harfi, u Velikom Parku Nikola Cvetković na trubi a prvi dan Kragujevačkog festivala uličnih svirača, završen je nastupom benda „Tribe“ na platou kod hotela Zelengora.

5-2.jpg

Drugi dan takođe počinje koncertom u podne, ali u Pešačkoj zoni gde će nastupiti Aca Pejčić na saksofonu, zatim se nastavlja ispred Gimnazije u 13 sati nastupom Ivana Ćirilovića na gitari a od 14 sati u Velikom parku nastupiće „Doors Tribute“. Od 19 sati kod Zelengore će nastupiti bend „Rumble“, od 20 sati “Kod krsta” Škola moderne muzike „Oktava“, a posle njih DJ Goranche.

U ponedeljak 6. maja, kada je i poslednji dan festivala, muzički programi predviđeni su na dve lokacije u Velikom parku od 11.00 sati gde nastupa DJ Shoomadisco a u 14.00 u Domu omladine Škola moderne muzike „Oktava“.

Ukoliko vremenski uslovi budu nepovoljni i pada kiša, organizatori kažu da će najavljeni koncerti biti održani u prostorijama Doma omladine.

Ulicama grada svečarskoj atmosferi doprinela su i kulturno umetnička društva koja su u okviru Đurđevdanskog folklornog maratona prodefilovala kroz grad i to od Velikog parka do Trga kod Krsta gde su nastupali pred okupljenim Kragujevčanima.

Ansabli Centra za negovanje tradicionalne kulture „Abrašević“, „Smilje“, SKC „Kragujevac“, zatim kulturno umetničkih društava „Crkvine“, „Nikola Tesla“, „Lepenica“, „Zore“ predstavili su se pesmama i igrama Takova, Šumadije, Levča, Lepenice, Jasenice, Vranja, Krajišta. Pred kragujevačkom publikom nastupio je i KUD „Blagoje Parović“ iz Gajdobre.

 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu