Svečana akademija Udruženja zdravstvenih radnika Kragujevac - iKragujevac


Vesti

Zakletvom Florens Natingejl, medicinske sestre iz Italije, reformatorke sanitetske službe i zdravstvene nege bolesnika u čiju čast se svake godine 12. maja obeležava Međunarodni dan medicinskih sestara i tehničara, koju je pročitala Đenadija Bajović, učenica Srednje medicinske škole Sestre Ninković počela je svečana akademija. Svečanu akademiju organizovalo je Udruženje zdravstvenih radnika Kragujevac pod pokroviteljstvom grada Kragujevca.

U ime grada predstavnike zdravstvenih i obrazovnih institucija pozdravila je dr Gordana Damnjanović, član Gradskog veća za zdravstvenu i socijalnu zaštitu i čestitajući praznik, istakla je važnost uloge medicinske sestre i tehničara kao potpore lekaru i čitavom sistemu zdravstvene zaštite.

Grad Kragujevac godinama unazad posebnu pažnju poklanja sistemu zdravstvene i socijalne zaštite. Mnoge obaveze sa republičkog prebačene su na lokalni nivo a Kragujevac je jedan od gradova koji je pravovremenim strateškim dokumentima i lokalnim akcionim planovima na te obaveze odgovorio, ulažući sve napore da sistem funkcioniše onako kako treba, rekla je dr Damnjanović i podsetila da sistem zdravstvene zaštite usklađen s novim Zakonom o zdravstvenoj zaštiti nosi brojne promene koje stupaju na snagu početkom 2020. godine.

U zdravstvenom lancu medicinska sestra i tehničar imaju veoma važnu ulogu kada je reč o zbrinjavanju i nezi bolesnika, a za to potrebna je stalna edukacija. Udruženje zdravstvenih radnika Kragujevac kontinuirano akredituje svoje programe i održava obuke. Svakom edukacijom medicinske sestre i tehničari dostižu više nivoe znanja a samim tim pružaju bolju negu pacijentu, kaže Slađana Petrović, predsednica Udruženja zdravstvenih radnika Kragujevac.

Svečana akademija Udruženja zdravstvenih radnika Kragujevac, održava se povodom Međunarodnog dana medicinskih sestara čija se centralna manifestacija ove godine 12. maja održava u Vranju. Gradska organizacija zdravstvenih radnika danas je najzaslužnijim članovima uručila nagrade – srebrne Kraguje, a na centralnoj akademiji u Vranju u organizaciji Nacionalne asocijacije udruženja zdravstvenih radnika Srbije biće uručeni zlatni znaci kao najviša priznanja koja se mogu dobiti u strukovnoj organizaciji.

2200.jpg

3300.jpg

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu