Obnovimo igrališta za buduće šampione - iKragujevac


Vesti

Danas se, na poziv udruženja građana "300 Kragujevčana", na terenu OŠ Đura Jakšić okupilo stotinak građana mesnih zajednica Filip Kljajić i Bresnica. Oni su u okviru akcije pod nazivom "Obnovimo igrališta za buduće šamione" poslali jasnu poruku gradskim vlastima da neće dozvoliti bilo kakvu gradnju na terenu kultnog igrališta ali i da tu nije kraj, već žele da tereni budu uređeni, osvetljeni i bezbedni za mališane koji se na njima igraju i odrastaju.

U okviru akcija održana je trka beba u puzanju u kojoj je nastupilo 10 beba sa svojim roditeljima kao i takmičenje u šutiranju na koš iz 4 pozicije. Akcija se nastavlja na još 3 igrališta u gradu, a koja će ona biti odlučiće građani u anketi koja se sprovodi na Facebook stranici 300 Kragujevčana.

''Ovom akcijom skrenuli smo pažnju na generacije koje ostaju za nama i na njihovu potrebu za igrom, sportom, smehom.. Na nama je da im obezbedimo uslove odrastanja makar kakve smo mi imali'' - poručili su iz udruženja ''300 Kragujevčana''.

Zahtev stanovnika koji žive oko igrališta OŠ Đura Jakšić je i da se svetla sa reflektora na igralištu pale makar dva sata u toku večeri jer je sada igralište u potpunom mraku i nebezbedno je u večernjim časovima.

IMG_4871.jpg

IMG_4875.JPG

IMG_4847.jpg

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu