Za projekte od javnog interesa za grad 2,8 miliona dinara - iKragujevac


Vesti

Gradsko veće na sednici održanoj 15. aprila donelo je zaključak o raspodeli sredstava iz budžeta grada za finansiranje i sufinansiranje programa/projekata udruženja koja su od javnog interesa za grad Kragujevac u tekućoj godini. Za realizaciju 21 programa iz budžeta grada opredeljeno je 2,8 miliona dinara. 

Najviše sredstva odnosno po 200 000 dinara, nakon javnog konkursa, odobreno je Udruženju srpsko – rumunskog prijateljstva Riznica za projekat „26. srpsko – rumunski susreti prijateljstva, zatim, Obrazovno kulturnoj zajednici Roma – Romanipen za projekat Materijalna podrška priključivanja romske dece obrazovnom sistemu u Kragujevcu kao i Udruženju Kluba akcijaša i volontera za program Organizacija i realizacija dobrovoljnih lokalnih radnih akcija.

Pored toga, sredstvima iz budžeta grada biće finansiran i projekat Zaštita dece od zloupotreba na internetu Udruženja građana Prestonica, projekat Udruženja Vinski viteški red Šumadije Unapređenje i promocija vinarstva i drugo.

Gradsko veće utvrdilo je i predlog Odluke o izmenama i dopunama Odluke o javnom prevozu putnika u gradskom i prigradskom saobraćaju i uputilo u skupštinsku proceduru. Razlog za donošenje ove odluke saržan je u potrebi unapređenja sistema naplate kojom će se obezbediti veća pokrivenost mreže linija i teritorije grada, kao i potrebe korisnika.

Osnovni ciljevi unapređenja sistema naplate su poboljšanje kvaliteta usluge za korisnika, povećanje broja korisnika, stvaranje pouzdane informacione osnove za upravljanje tarifnom politikom, cenama i prihodima.

Slika govori više od hiljadu reči
Pratite iKragujevac na Instagramu