Ginekolog osuđen za nesavesno lečenje - iKragujevac


Vesti

Osnovni sud u Novom Pazaru pravosnažno je osudio lekara Muamera Škrijelja na godinu dana zatvora koja se neće izvršiti ukoliko u naredne tri godine ne učini novo krivično delo, a zbog nesavesnog lečenja Novopazarke L.R. tokom 2010. godine.

Sud je utvrdio da je on primenio "očigledno nepodoban način lečenja, nije primenio odgovarajuće higijenske mere i nesavesno postupao", zbog čega je L.R. morala biti operisana u Kliničkom centru u Kragujevcu gde su joj odstranjeni materica, jajnici i jajovodi.

Tom presudom, u koju je radio Sto plus imao uvid, Škrijelju je izrečena i mera zabrane vršenja poziva ginekologa-akušera u trajanju od tri godine od dana pravosnažnosti presude.

Škrijelj je proglašen krivim za izvršenje krivičnog dela teško delo protiv zdravlja, a sve zbog toga jer je tokom septembra i oktobra 2010. učinio više propusta prilikom pružanja lekarske pomoći porodilji L.R. čime joj je teško narušio zdravlje.

Škrijelju je Vrhovni sud časti Lekarske komore Srbije 2015. izrekao javnu opomenu zbog nesavesnog lečenja trudnice Lidije Hazirović u decembru 2013.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu