Izabrani izvođači za stanove snaga bezbednosti u Kragujevcu i Kraljevu - iKragujevac


Vesti

Vlada Srbije usvojila je danas predlog preduzeća za izgradnju ukupno 416 stanova za pripadnike snaga bezbednosti u Kraljevu i Kragujevcu koji su izabrani u postupku javne nabavke.

Građevinskim dozvolama koje je Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture izdalo sredinom februara, predviđena je izgradnja dve zgrade u Kraljevu sa po 100 stanova i dve u Kragujevcu sa po 108 stanova.

Kako je saopštilo Ministarstvo građevinarstva, radove na izgradnji stanova u Kraljevu izvodiće konzorcijum firmi "Grading" iz Paraćina i "Rasing" iz Vršca.

Vrednost radova na izgradnji stanova u Kraljevu iznosi 776.672.252 dinara bez PDV-a, a rok za završetak radova je 480 dana od dana uvođenja u posao.

Za izvođača radova na izgradnji stanova u Kragujevcu izabrana je grupa ponuđača koju čine SZTR "Ljuba invest" iz Paraćina, "Teming elektrotehnolodži" iz Niša i Građevinsko preduzeće "Morava IN" iz Kruševca.

Vrednost radova na izgradnji stanova u Kragujevcu iznosiće 844.000.000 dinara, a rok za završetak je 480 dana od dana uvođenja u posao.

Za usluge stručnog nadzora za izvođenje radova u Kragujevcu i Kral?evu izabran je Saobraćajni institut CIP, a na osnovu sprovedenih javnih nabavki.

Vlada Srbije je za realizaciju Projekta izgradnje stanova za pripadnike snaga bezbednosti u Kragujevcu i Kraljevu osnovala posebna privredna društva, "SPV Lepenica" d. o. o. Kragujevac i "SPV Ibar" d. o. o. Kraljevo, koje su investitori na projektu u ovim gradovima, dodaje se u saopštenju.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu