Kragujevac je spreman da dočeka Folksvagen - iKragujevac


Vesti

Kragujevac je spreman da dočeka Folksvagen u svakom smislu - i sa zemljištem, infrastrukturom i radnom snagom, ukoliko ta nemačka kompanija odluči da dođe u taj grad, izjavio je danas gradonačelnik Kragujevca Radomir Nikolić.

"Mislim da investitor kakav je Folksvagen traži podneblje kakvo je ovo naše šumadijsko, zbog toga što ovde ima stabilnost, kvalitetnu i edukovanu radnu snagu koja je navikla na poslove kojim se oni bave i koja im omogućava da se bave razvojem, ne samo prostom proizvodnjom", rekao je Nikolić novinarima.

On je podsetio na to da je Kragujevac u poslednjih 10 godina u dva navrata učinio "iskorak" u tom smislu, dočekujući dva ogromna investitora.

Rekao je da je Kragujevac spreman da dočeka i nove velike investitore, što je pokazao i sa projektom Mind park, kao i kompanijom Milanović inženjering, koja je uspela da privuče Simens u Kragujevac gde će proizvoditi šinska vozila.

Nikolić je istakao da konstantno postoji interesovanje za dolazak kompanija u Kragujevac.

Prema njegovim rečima, dva investirora - Vaker Nojson i Jang Feng, kupili su od grada parcele veličine 10 i pet hektara.

Gradonačelnk Kragujevca je precizirao da će jedna kompanija početi proizvodnju od novembra i da očekuje otvaranje 500 do 600 radnih mesta, dok druga firma planira da zaposli od 200 do 300 radnika.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu