Direktna Banka obeležava Evropsku nedelju novca nizom edukativnih seminara - iKragujevac


Vesti

Povodom Evropske nedelje novca koja traje od 25. do 29. marta, Direktna Banka je organizovala edukativne seminare „Direktno do posla – saznajte kako“ za studente Pravnog i Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Kragujevcu, kao i đake srednje Ekonomske škole u istom gradu.

Učenici su imali priliku da saznaju sve na temu štednje, ulaganja i odgovornog upravljanja novcem, kao i kako da nakon školovanja unovče svoje znanje. Zaposleni Direktne Banke uputili su ih u tehnike pisanja radne biografije i pokazali najbolje primere iz prakse, pozivajući sve zainteresovane da isprobaju novostečene veštine i prijave se za plaćenu stručnu praksu u okviru Sektora upravljanja ljudskim resursima ove Banke.

„Učešćem u obeležavanju Evropske nedelje novca, Direktna Banka nastoji da mladima približi koncept upravljanja budžetom i skrene pažnju na značaj odgovornog raspolaganja finansijama. Osim edukacije na temu uštede novca, cilj predavanja je da mladima predočimo i kako da uštede vreme prilikom traženja posla, i to kako praktičnim savetima tako i prilikom da budu na plaćenoj praksi u Direktnoj Banci“ - istakla je Ana Timčić, Specijalista za upravljanje radno-pravnim odnosima u Sektoru upravljanja ljudskim resursima u Direktnoj Banci.
Ona je još dodala da je tokom leta 2018. godine stručnu praksu u Direktnoj Banci obavilo sedam studenata Univerziteta u Kragujevcu od kojih je troje zasnovalo radni odnos.

Direktna Banka, kao moderna, domaća i univerzalna finansijka institucija, nastaviće da ulaže u edukaciju i pruža priliku za zapošljavanje mladim budućim visokoobrazovanim kadrovima. Naredni seminar zakazan je za učenike Prve tehničke škole u Kragujevcu već tokom prve polovine aprila.
  

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu