Ekonomski fakultet uspostavio saradnju sa kompanijom Zepter International iz Beograda - iKragujevac


Vesti

Ekonomski fakultet Univerziteta u Kragujevcu uspostavio je saradnju sa kompanijom Zepter International iz Beograda. Na taj način, studentima ove visokoškolske ustanove biće omogućena stručna praksa u kompaniji Zepter International, a nakon studija i eventualno zaposlenje. Protokol o saradnji potpisali su dekan Ekonomskog fakulteta prof. dr Petar Veselinović i direktor prodaje kompanije Zepter International Dragan Milošević.

“Mi kao kompanija, koja 30 godina svojim proizvodima i uz 100.000 konsultanata, koliko je trenutno zaposleno na globalnom nivou, na neki način, unpređujemo kvalitet života porodica širom sveta, danas činimo korak više. Omogućićemo u narednom periodu studentima kragujevačkog Ekonomskog fakulteta da karijeru počnu da grade u kompaniji Zepter International. Prvenstveno u toku studiranja kroz praksu i obuku, a nakon završetka studija kroz zasnivanje radnog odnosa”, izjavio je direktor prodaje kompanije Zepter International, Dragan Milošević.

Ekonomski fakultet očekuju da će saradnja sa Zepterom Internationalom biti uspešna i da će predstavljati najbolji primer spajanja teorije i prakse. “Potpisivanjem ovog Sporazuma otvara se prostor za našu dvosmernu saradnju. To će otvoriti prostor boljeg pozicioniranja Fakulteta, ali i položaja studenata u svemu onome što oni treba naknadno, uz teorijska znanja, praktično da nauče u ovakvim i sličnim kompanijama. Sa druge strane, kompanija Zepter International će, u saradnji sa Ekonomskim fakultetom, organizovati određene seminare i prezentacije, ali i zajedničke projekte, kroz poslovanje i edukaciju na prostoru Centralne Srbije”, kaže dekan Ekonomskog fakulteta prof. dr Petar Veselinović.

U kompaniji Zepter International očekuju da će ova saradnja dati izvanredne rezultate u narednim godinama. Naglašavaju da im je zadovoljstvo što će na ovaj način doprineti uspehu studenata Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Kragujevcu u njihovoj budućoj profesionalnoj karijeri.

“Smatramo da je veoma važno i da je velika privilegija da studenti završnih godina ovog Fakulteta dobiju mogućnost obavljanja prakse, pa i eventualnog zapošljavanja u jednoj kompaniji, kakva je Zepter International. Naša kampanja zaštite života ljudi širom sveta je jedinstvena na globalnom nivou i bazira se na konstantnoj edukaciji i zapošljavanju novih generacija specijalizovanih menadžera. Zbog toga smatramo da upravo Ekonomski fakultet stvara te nove generacije menadžera i da će neko od njih postati deo kompanije Zepter International i nastaviti da širi misiju Živi zdravo, živi duže“, rekla je PR kompanije Katarina Janićijević.

Pored kompanije Zepter International, Ekonomski fakultet Univerziteta u Kragujevcu, uspostavio je saradnju sa brojnim ustanovama i kompanijama, sve u cilju unapređenja praktične edukacije studenata kako bi, nakon okončanja studija, oni lakše došli do posla.
 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu