Postavljeno 140 plastičnih kontejnera za razdvajanje sekundarnih sirovina u Kragujevcu - iKragujevac


Vesti

U partnerskoj saradnji Javno komunalnog preduzeća Šumadija Kragujevac i kompanije Sekopak na 60 lokacija u Kragujevcu postavljeno je 140 plastičnih kontejnera za razdvajanje sekundarnih sirovina. Kontejneri su postavljeni u užem centru grada, delovima naselja Aerodrom, Erdoglija, Bagremar, Centralna radionica i Vašarište. Prema rečima Nemanje Dimitrijevića, direktora ovog javnog preduzeća u planu je da se do kraja godine nabavi nova količina plastičnih i tako potpuno zamene stari žičani kontejneri.

Cilj nam je da motivišemo sugrađane da razdavajaju otpad koji se dovozi u u reciklažni centar odakle se vrši obrada takve vrste otpada i prosleđuje ovlašćenim operaterima na dalje zbrinjavanje. Ovo je samo početak pojačanja primarne selekcije otpada u Kragujevcu i u planu nam je da u narednom periodu nabavkom iz sopstvenih sredstava širimo lokacije na kojima ćemo postavljati ove kontejnere. Istovremeno će ići kampanja da se kontejneri upotrebljavaju na pravi način, rekao je Dimitrijević i apelovao na građane da pravilno razdavaju otpad prema nameni kontejnera – za papir i karton, staklo i pet ambalažu, ističući pri tom da je to jedan od načina očuvanja životne sredine i eliminisanja nepravilnog odlaganja otpada.

Prema rečima direktorke Sekopaka, Violete Belanović Kokir, saradnja sa gradom Kragujevcem i komunalnim preduzećem traje već devet godina a počela je seko kontejnerima. Novim plastičnim kontejnerima smo proširili našu saradnju i očekujemo da će rezultat biti čiste ulice gradova sa kojima sarađujemo. Pozivam sve građane da rade primarnu selekciju i pravilno razdvajaju ambalažni otpad, rekla je direktorka Sekopaka i istakla da ukoliko u narednih mesec dana sakupi 30 tona stakla grad će dobiti origami kontejner za staklenu ambalažu.4-28.jpg2-30.jpg1-32.jpg

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu