Održana prva radionica o energetskoj efikasnosti za mališane u Kragujevcu - iKragujevac


Vesti

Kragujevac - Odeljenja za energetsku efikasnost Gradske uprave za upravljanje projektima, održivi i ravnomerni razvoj, organizovalo je radionicu za mališane, u vrtiću Crvenkapa.

Cilj radionice, prema rečima organizatora, je podizanje svesti o energetskoj efikasnosti kod najmlađih.

U vrtiću Crvenkapa, održana je prva u nizu radionica, koje gradsko Odeljenje za održivi, ravnomerni razvoj i energetsku efikasnost organizuje u svim obdaništima predškolskih ustanova Nada Naumović i Đurđevdan.

Mališanima su, na zanimljiv način, predstavljeni osnovni pojmovi energetske efikasnosti i obnovljivih izvora energije, kao i mogući načini uštede u domaćinstvu.

Tom prilikom, podeljene su edukativne bojanke, u kojima je, kroz brojne primere, pokazano deci, kako da najlakše uštede energiju. Time je, kod najmlađih, probuđena svest o značaju uštede i važnosti odgovornog ponašanja.

Odeljenje za održivi, ravnomerni razvoj i energetsku efikasnost, u ovoj godini, planira da radi na podizanju svesti o značaju energetske efikasnosti naših najmlađih sugrađana, putem radionica.

Pored toga, u saradnji sa Ministarstvom rudarstva i energetike održavaju se i radionice pod nazivom „Igraj za energiju“, gde, kroz društvenu igru, đaci šestog razreda, uče kako da štede energiju.

 

Izvor: RTK

Slika govori više od hiljadu reči
Pratite iKragujevac na Instagramu