VANDALIZAM NA DELU U ARANĐELOVCU: Polupani prozori na Domu omladine i parčići stakla na mestu gde dolazi na desetine dece koja pohađaju muzičku školu - iKragujevac


Vesti

ARANĐELOVAC - Nepoznati vandali demolirali su prostorije Doma omladine, objekta koji se koristi za potrebe muzičke škole "Petar Ilić". Ovaj vandalski čin dogodio se neposredno pred održavanje sednice Skupštine opštine Aranđelovac koja se održava u tom objektu.

Predsednik opštine Bojan Radović započeo je skupštinsko obraćanje najoštrijom osudom uništavanja imovine građana i apelovao na nadležne da u najkraćem roku pronađu i procesuiraju počinioce. Poručio je građanima da se ne plaše i da nasilјe i strah neće pobediti pristojne i mirolјubive lјude kakvih je, ipak, u Aranđelovcu većina.

Na mestu događaja zatečen je jeziv prizor. Polupani prozori i parčići stakla na mestu koje dnevno posećuje više desetine dece koja pohađaju muzičku školu.

"Ne možemo da se ne zapitamo kome ovo odgovara, ko su lica koja na ovakav način funkcionišu", poruka je članova lokalne samouprave nakon nezapamćenog incidenta.

Oni dodaju i da atmosfera linča i poziva na nasilјe, dovođenje lјudi sa fantomkama na licima i druge fašističke metode samo su deo političkog performansa sa uličnih protesta, te da o tome govori i javno oglašavanje pojedinaca u kojima se na najbrutalniji način vređa predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić, predstavnici lokalne samouprave u Aranđelovcu, kao i članovi njihovih porodica...

Sve to je kulminiralo nezapamćenim incidentom usmerenim ne samo protiv dece iz muzičke škole „Petar Ilić“, već i protiv institucija sistema, jer se u pomenutom objektu Dom omladine održavaju i sednice Skupštine opštine Aranđelovac.

Nadležni organi intenzivno rade na rasvetlјavanju ovog slučaja.14.jpg

15.jpgIzvor: KURIR

16.jpg17.jpg

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu