Kragujevčanima stižu rešenja bez opomene: PLATITE dug, kamatu, ali i izvršitelja - iKragujevac


Vesti

Pojedini građani Kragujevca neprijatno su se iznenadili kada su kada su na kućnu adresu počela da im stižu rešenja od izvršitelja.

Građanima prethodno nije stigla nikakva opomena ili obaveštenje o dugu za usluge koje plaćaju Javno stambenom preduzeću.

Umesto da plate osnovni dug koji duguju sa kamatom sada moraju da isplate i izvršitelja, a usluge izvšitelja su u nekim slučajevima i do tri puta više.

Reč je o novoj zakonskoj regulativi prema kojoj Javno stambeno prduzeće nije dužno da građanima šalje opomene. U pojedinim slučajevima za dug od 1.500 dinara građani sada moraju platiti taj dug sa kamatom plus 6.000 dinara koliko iznosi usluga izvršitelja, koja mora da se plati bez obzira na žalbu.

Sa ovom neprijatnom situacijom susrela se i jedna starija Kragujevčanka, koja zbog godina i lošeg zdravlja ne može redovno da ide i plaća račune. Njena rođaka išla je u JSP da se žali ali uzalud.

"JSP do decembra 2018. nikada nijednu opomenu nije poslalo, niti na računu piše stanje iz prethodnog perioda, bilo kakvo obaveštenje o dugu", kaže Suzana Ilić rođaka.

U JSP-u kažu da ne shvataju zbog čega su građani nezadovoljni, jer komunalne usluge koje dobijaju moraju da plate, a da prema novoj zakonskoj regulativi nisu dužni da šalju opomene.

Iako je reč o pravno ispravnom postupku građani ipak očekuju bar malo razumevanja od strane ovog preduzeća i uvažavanje žalbi kada za to ima osnova.  

Slika govori više od hiljadu reči
Pratite iKragujevac na Instagramu