Manifestacija "Maslenica - Bele Poklade" u Kragujevcu - iKragujevac


Vesti

U subotu 9. marta u Kragujevcu će se održati praznična manifestacija "Maslenica - Bele Poklade" koja je osmišljena sa ciljem obnove i ujedinjenja tradicija i običaja starog ruskog praznika “Maslenica” i srpskog praznika ”Bele Poklade”. Početak manifestacije je u 12:00 u Balon sali SC "Park".

Udruženje sunarodnika i prijatelja Rusije „SVET“ Kragujevac u saradnji sa Gradskom Turističkom Organizacijom i uz podršku grada Kragujevca organizuje prazničnu manifestaciju “Maslenica – Bele Poklade”.

Ova manifestacija je osmišljena sa ciljem obnove i ujedinjenja tradicija i običaja starog ruskog narodnog praznika “Maslenica” i starog srpskog praznika ”Bele Poklade”. Simbolika oba praznika govori o ispraćanju zime i dočeku proleća uz pesme, igre i veselje.

Program manifestacije “Maslenica – Bele Poklade” uključuje raznovrsne aktivnosti kao što su tradicionalne sportske i zabavne igre i takmičenja, sajam rukotvorina, dečje radionice, nastupi muzičke škole „Dr Miloje Milojević“, CZNTK “Abrašević”, plesnog kluba “Fiesta”, srpskog ansambla “Smilje”, dečijeg hora osnovne škole “Svetozar Marković”, Udruženja krajišnika „Zora“, kao i cirkuski nastup klovna Bađa i td.

Pozivamo decu predškolskog i školskog uzrasta, njihove roditelje, ljubitelje ruske i srpske kulture, kao i sve stanovnike Kragujevca da se pridruže ovoj manifestaciji koja treba da bude uvrštena u kalendar godišnjih manifestacija grada Kragujevca kao tradicionalni praznik dve kulture.

Pomoć i podršku u organizaciji pružili su: SC „Rapid Božović KG“, Udruženje Akcijaša i Volontera Kragujevac, Humanitarni Radio i Udruženje građana „Ekspres“, Udruženje „Art Manija“ i drugi.

 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu