Dušan Borković na Ekonomskom fakultetu u Kragujevcu - iKragujevac


Vesti

U cilju podizanja svesti o važnosti poštovanja propisa u saobraćaju, Agencija za bezbednost saobraćaja Republike Srbije, u saradnji sa Ekonomskim fakultetom Univerziteta u Kragujevcu, organizovaće interaktivni čas za studente i srednjoškolce u okviru svojih preventivnih aktivnosti, a u vezi sa bezbednošću mladih učesnika u saobraćaju.

Interaktivni čas biće održan na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Kragujevcu, 12. marta 2019. godine, sa početkom u 12,00 časova.

Najčešći uticajni faktori koji doprinose nastanku saobraćajnih nezgoda, u kojima učestvuju mladi vozači, su nepropisna i neprilagođena brzina, nepropisno preticanje i vožnja pod uticajem alkohola.

Tim povodom, prisutnim studentima obratiće se direktor Agencije za bezbednost saobraćaja Jasmina Milošević, dekan Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Kragujevcu prof. dr Petar Veselinović i najbolji srpski automobilista Dušan Borković koji će, tom prilikom, razgovarati i razmenjivati iskustva sa studentima i srednjoškolcima o bezbednom ponašanju u saobraćaju. Prisutni će imati prilike da vide i isprobaju simulator vožnje sa najsavremenijom tehnikom. Takođe, svi prisutni će dobiti prigodne poklone od Agencije za bezbednost saobraćaja Srbije.

Osnova za unapređenje bezbednosti mladih vozača u saobraćaju jeste unapređenje saobraćajnog obrazovanja i promena stavova, uz preventivne aktivnosti kojima će se uticati na svest o problemu bezbednosti mladih u saobraćaju i zato vas pozivamo da, 12. marta 2019. godine, obavezno dođete na Ekonomski fakultet Univerziteta u Kragujevcu.

 


 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu