Za rekonstrukciju škola u Kragujevcu izdvojeno 5 miliona evra - iKragujevac


Vesti

Grad Kragujevac je u protekle dve i po godine, u rekonstrukciju osnovnih i srednjih škola, investirao oko pet miliona evra.

Gradska uprava za investicije je, u prošloj godini, uradila kompletnu projektno tehničku dokumentaciju za potpunu rekonstrukciju 14 školskih objekata i dve predškolske ustanove.

Pored ulaganja u izgradnju fiskulturne sale, sa 300 mesta, pristupnim saobraćajnicama i parternim uređenjem, u osnovnoj školi „Živadinka Divac“, koja je obnovljena sredstvima iz budžeta u iznosu od 136 miliona dinara, u prošloj godini, urađena je i rekonstrukcija fiskulturne sale i u osnovnoj školi „Milutin i Draginja Todorović“.

U 2018. godini adaptirana je i škola „Dositej Obradovića“, sa dogradnjom fiskulturne sale, prostora za produženi boravak dece, kuhinje i trpezarije, u iznosu od preko 90 miliona dinara.

Obnovljena je i osnovna škola „Vuk Karadžić“, istureno odeljenje u Trmbasu.

Gradska uprava za investicije grada Kragujevca je, u prošloj godini, uradila kompletnu projektno tehničku dokumentaciju za 11 osnovnih i tri srednje škole, kao i dve predškolske ustanove.

U ovoj godini očekuje se izrada projektno tehničke dokumentacije za rekonstrukciju osnovne škole u Dulenima, za koju je izdvojeno 240 hiljada dinara.

Za nabavku i ugradnju gasnog kotla u osnovnoj školi „Dragiša Luković Španac“ planirano je ulaganje od 6 miliona dinara.

U planu je i izvođenje radova na investicionom održavanju osnovne škole „19 oktobar“ u Maršiću, za koju je izdvojeno 9,6 miliona dinara.

U proteklih 2,5 godine Kragujevac je za potpunu rekonstrukciju školskih objekata na teritoriji Grada uložio oko 5 miliona evra.

 

Izvor: RTK

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu