Počelo prolećno uređenje Kragujevca, ekipe Zelenila na terenu - iKragujevac


Vesti

KRAGUJEVAC - Ekipe sektora „Zelenilo“ Javno-komunalnog preduzeća „Šumadija“, počele su sa prolećnim sređivanjem javnih površina u Gradu.

Prioritet će, kažu, imati uređenje zelenih površina, sadnica i orezivanje grana drvoreda u elektromreži. Poslovi će biti završeni do Dana grada, kada se u Kragujevcu očekuje veliki broj gostiju.

Radnici „Zelenila“, koje sada posluje u okviru JKP „Šumadija“, kose i uređuju zelene površine u gradskim naseljima i Velikom parku.

Biće zasađene cvetne sadnice i popunjeni drvoredi u Gradu. Trenutno se radi i orezivanje grana drvoreda u elektromreži, u ulicama Jovana Ristića i Kralja Milana četvrtog.

Veliko prolećno uređenje gradskih površina odvijaće se u skladu sa vremenskim uslovima, s obzirom na to da je vreme još uvek promenljivo. Do kraja meseca, čeka ih puno posla.

Poslovi će biti završeni do „Đurđevdana“, kada se u Kragujevcu očekuje veliki broj gostiju.

„Zelenilo“ apeluje na građane, da doprinos slici uređenog Kragujevca daju svakodnevno. To mogu da učine izbegavanjem loših navika, kao što je gaženje cveća i trave, ili bacanje smeća na mestima koja za to nisu predviđena.

 

Izvor: RTK

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu