Tokom filmske potere u Kragujevcu uhapšeni policajci koji su opljačkali poštu - iKragujevac


Vesti

Dvojica pančevačkih policajaca uhapšeni su juče, neposredno nakon što su, uz pretnju oružjem, opljačkali poštu u naselju Bagrdan kod Jagodine i od radnice oteli 800.000 dinara.

Oni su osumnjičeni da su u 8.40 sati upali u poštu u Bagrdanu i radnici koja je bila tu zapretili pištoljima i zatražili da im da novac. Uplašena žena ih je poslušala i dala im je oko 800.000 dinara, a taj novac je bio namenjen isplati penzija koja je juče počela.

Razbojnici su utrčali u "opel" parkiran u blizini i počeli da beže. Iako u šoku, radnica je smogla snage da o svemu obavesti policiju i počela je potera za pljačkašima.

Obavljen je uviđaj, blokiran je ceo kraj, a obaveštene su i susedne policijske uprave da bi reagovale ukoliko se na njihovoj teritoriji pojavil "opel" kojim su pobegli pljačkaši.

Razbojnici su ubrzo locirani na području Kragujevca, gde im je patrola preprečila put i zaustavila ih. Međutim, šok je usledio kada su policajci iz automobila izvukli osumnjičene pljačkaše, jer je ustanovljeno da su im to kolege koje rade u Policijskoj upravi Pančevo.

U automobilu su nađeni i službeni pištolji kojima su pretili radnici pošte i ukradeni novac, a osumnjičenima je, po nalogu nadležnog tužioca, određeno zadržavanje do 48 sati.

Prema saznanjima "Blica", jedan od osumnjičenih razbojnika je policajac Siniša J., a drugi radi sa njim na teritoriji Pančeva.

Osumnjičeni Siniša J. do sada nije bio poznat kao incidentan i nije se dovodio u vezu sa kriminalnim aktivnostima. Upravo zbog toga nije poznato šta ga je nateralo da sa kolegom krene u pljačku, i to u gradu udaljenom više od sto kilometara od Pančeva.

Policija proverava da li su dvojica pripadanika MUP-a, uhapšena juče u blizini Kragujevca možda učestvovala i u još nekim razbojništvima na teritoriji Srbije u kojima su im na meti bile pošte.

 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu