Najtužniji raspored: Marija, Jelena, Dragana, Stoja... na spisku zaposlenih u jednoj bolnici. Ali ne u Srbiji, već u Nemačkoj (FOTO) - iKragujevac


Vesti

Studiraju u Srbiji, pa rade u Nemačkoj

Jedna zaposlena u nemačkoj bolnici podelila je na fejsbuku fotografiju smenskog rasporeda. A na spisku lekara - nijedan Nemac. Zapravo, od šest ljudi pet su Srpkinje, a jedna strankinja.

1551013092166-raspored-smena-nemacka-bolnica-830x0.jpg

Marija, Jelena, Stoja, Dragana S. (dakle, ima još Dragana), Aleks N. i Aleks C.

"Jedan dan u jednoj nemačkoj bolnici, IMC odeljenje... e Srbijo među šljivama", napisala je jedna od ovih sa spiska u grupi koja okuplja medicinske radnike iz regiona.

Dakle, lekari i sestre našli su utočište u dalekoj Nemačkoj, toliko da su popunili sva radna mesta predviđena za taj dan. A tome izgleda neće biti kraj, jer su medicinari jedni od najtraženijih gastarbajtera u ovoj zemlji.

Još malo pa će početi i lekarske kolegijume da održavaju na srpskom, a mogli bi da otvore i ispostavu lekarske komore. Ako nastave tim tempom da odlaze, u Nemačkoj će čitave generacije proslavljati i godišnjicu diplome.

"Baš mi se sviđa ovaj raspored! Jedva čekam i ja da mu se pridružim" napisala je jedna od članica grupe.

"Biće još takvih imena" dodala je druga...

Naredne godine očekuje se prava navala lekara u Nemačku, kada na snagu stupi zakon koji će poslodavcima omogućiti da primaju i zaposlene koji nemaju državljanstvo Nemačke.

Čak i sada medicinari bez neke prepreke mogu da potraže hleb u Nemačkoj, a prošle godine iznenadio je i jedan oglas za posao koji je objavila Nacionalna služba za zapošljavanje. 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu