UHVAĆENI KRIVOLOVCI NA GRUŽI: Bacili mrežu u jezero, pa uleteli u zamku zasedu ribočuvara - iKragujevac


Vesti

Dvojica ribokradica iz Kragujevca uhvaćena su sinoć, u klopci koji su im priredili ribočuvari, na Gružanskom jezeru u pokušaju da mrežom love ribu.

Premda je preksinoć na istoj akumulaciji pronađeno 300 metara mreže, a kako se je proteklih dana oko obala viđan „reno laguna“ kragujevačkih tablica, očekivalo se da će se krivolovci i u ponedeljak uveče pojaviti na jezeru. Zato su na više mesta organizovane zasede.

Po rečima Radomira Đerića, šefa ribočuvarske službe „Balkan Eko Tima“ iz Prijepolja koji je je korisnik voda na ribarskim područjima „Zapadna Morava“ i „Velika Morava 1“, sinoć oko 19.45, na širokom delu jezera u mestu Zmijarnik, primećen je čamac u kome su se nalazila dva muškarca.

Kad su iz čamca bacili mrežu ribokradice su se vratile na obalu, u jednu vikendicu kraj same vode. U krugu od 50 metara oko tog objekta pronađeneni su i „laguna“ koja je bila pod lupom poslednjih dana i čamac koji je korišćen u pokušaju krađe ribe. Jedna patrola ribočuvara izvukla je 100 metara prethodno bačene mreže, a druga čekala ispred vikendice da krivolovci izađu napolje.

-Našim patrolama nisu želeli da daju podatke zbog čega smo morali da pozovemo policiju iz Knića koja ih je preuzela, - ispričao je Radomir Đerić.

Slika govori više od hiljadu reči
Pratite iKragujevac na Instagramu