KRAGUJEVAC: Više od 40 miliona dinara za održavanje higijene javnih površina - iKragujevac


Vesti

KRAGUJEVAC - Programom održavanja komunalne infrastrukture, ove godine, je za održavanje higijene javnih površina, iz gradskog budžeta predviđeno više od 40 miliona dinara.

Sredstva u uznosu od 4,5 miliona dinara biće utrošena za uklanjanje novonastalih divljih deponija i ostalog otpada, dok je za redovno noćno pranje ulica opredeljeno 20 miliona dinara.

Namera Javno-komunalnog preduzeća Šumadija je da, i ove godine, uz pomoć sugrađana, podigne higijenu i izgled grada na viši nivo.

Za održavanje čistoće javnih površina predviđeno je više 40 miliona dinara.

Pored uređenja zelenih površina, u okviru standardnog programa, peru se ulice, sprovode se akcije na uređenju manjih divljih deponija u gradu, organizuje se odvoz kabastog otpada iz domaćinstava kao i čišćenje prilaznih puteva gradu.

Preduzeće Šumadija od ove godine planira da promeni program odvoženja kabastog otpada.

Iako se svakodnevno čiste javne površine, nove divlje deponije se stalno pojavljuju na raznim lokacijama u svim delovima grada.

Za uklanjanje novonastalih deponija smeća i ostalog otpada, iz gradskog budžeta izdvojeno je 4,5 miliona dinara.

Program se sprovodi u cilju zaštite javnih površina i sprečavanja narušavanja higijenskih uslova za stanovanje.

U okviru održavanja higijene javnih površina vrši se i pranje ulica, zašta je opredeljeno 20 miliona dinara.

Lepo vreme ekipe Javno komunalnog preduzeća Šumadija koriste za pranje ulica i trotoara, a u skladu sa vremenskim uslovima, radovi na čišćenju rizle i pranju ulica izvodiće se i narednih dana.

Na terenu su i dva nova usisivača za održavanje pešačkih prostora, koji će se najviše koristiti za prolećno uređenje javnih površina u gradu.

 

Izvor: RTK

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu