Danas do 17 stepeni, a evo kada će PONOVO PASTI SNEG - iKragujevac


Vesti

Neubičajeno toplo vreme za ovo doba godine očekuje nas tokom predstojećih dana vikenda, i baš kada su se građani ponadali da će temperature od 17 stepeni najaviti kraj zime, stiže novo upozorenje! Već u ponedeljak sledi preokret i neverovatan pad temperature za čak 10 stepeni.

- U subotu, 2. februara, tokom većeg dela dana bilo umereno i potpuno oblačno, vetrovito, sa otopljenjem, koje će iniciralo naglo topljenje snega - najavljuju iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda (RHMZ).

Dodaju i da se intenzivno topljenje snežnog pokrivača nastavlja u nedelju, kada se u pojedinim delovima države - na severu i zapadu, i pored temperatura do 16 stepeni, može očekivati mestimično oblačno vreme, sa povremenom kišom. U večernjim časovima vetar će biti u slabljenju, navode iz RHMZ-a.

Dane vikedna obeležiće i jak, olujni vetar.

A već u ponedeljak, susrećemo se sa novim temperaturnim šokom, kada će temperatura vazduha sa 16 stepeni pasti na svega 6 do 8 stepeni.

- Od ponedeljka nas očekuje svežije vreme, sa temperaturama između 6 i 8 stepeni. Hladnije vreme će ispratiti kiša, a na planinama su moguće i snežne padavine - rekli su iz RHMZ-a.

Umereno, pretežno oblačno vreme u danima vikenda, najavio je i meteorolog Đorđe Đurić, ističući da će i pored temperatura visokih za ovo doba godine, vetar uticati na subjektivni osećaj.

- Očekuju nas temperature od 10 do 17 stepeni, ali i umeren do pojačan jugozapadni vetar. 

Oblačno vreme i kišu možemo očekivati već u ponedeljak, prema Đurićevim rečima, kada će temperatura biti u padu, odnosno spustiće se do vrednosti očekivanih za zimske uslove.

Od srede ponovo sneg

- Ponedeljak će biti oblačan, moguća je kiša, a u planinskim predelima i sneg. Temperature će se kretati od 5 stepeni na severozapadu, do 15 stepeni na jugoistoku. U utorak još hladnije vreme, dok se u sredu temperatura spušta dodatno i iznosiće između 3 i 7 stepeni - ističe Đorđe Đurić.

U sredu, u večernjim časovima, susnežica i sneg mogu se očekivati i u nižim predelima.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu