Učenik (16) kog je PESNICOM UDARIO godinu dana stariji tinejdžer ostaje u bolnici do ponedeljka - iKragujevac


Vesti

Protiv učenika trećeg razreda Prve tehničke škole u Kragujevcu koji je na drugom času u poslepodnevnoj smeni pesnicom udario R. R. (16), đaka drugog razreda, pokrenut je disciplinski postupak. Žrtva R. R. je od siline udara pao na pod i posle intervencije Hitne pomoći prevežen je u Urgentni centar.

Kako je izjavila Vanja Đorđević, portparol Kliničkog centra u Kragujevcu, dečak je nakon napada u stabilnom stanju, svestan je, i nije u životnoj opasnosti. Zadržan je na klinici kako bi se pratilo njegovo stanje, ali je nakon svih dijagnostičkih procedura utvrđeno da, kako prve analize pokazuju, nema teže povrede.

Šta je bio motiv ovog nasilja u školi, za sada se ne zna. Odmah je sazvan tim za zaštitu dece od nasilja, zlostavljanja, diskriminacije i zanemarivanja, V. D. direktora škole Zoran Zorić kaže da je snimak sa video nadzora predat policiji.

- Nakon kraće verbalne rasprave učenik trećeg razreda udario je pesnicom učenika drugog razreda, i ovaj je tada izgubio svest i udario glavom o pod. Tada je reagovao nastavnik fizičkog vaspitanja, i ukazao mu prvu pomoć. To se vidi i na snimku sa video nadzora koji je predat policiji. Uzeta je izjava od učenika koji je izazvao incident, u prisustvu njegovih roditelja, učenika koji su svedoci iz oba odeljenja. O svemu je obavešten i ministar prosvete, kao i policijska uprava u Kragujevcu - izjavio je Zorić.

Povređeni učenik ostaće u Kliničkom centru do ponedeljka, da bi se radi preventive ponovile sve dijagnostičke procedure, kako bi se znalo sa sigurnošću da nema skrivenih posledica udarca.

Tek nakon konačnog utvrđivanja težine povreda, Viši javni tužilac će doneti odluku o pokretanju krivičnog postupka protiv nasilnog učenika.

Kazna za ovakvo nasilničko ponašanje može da bude, kako saznajemo u nadležnom odeljenju ministarstva prosvete, od ukora pa do isključenja iz škole.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu