UHAPŠENO 40 VOĐA KRAGUJEVAČKOG PODZEMLJA: Velika policijska akcija i dalje je U TOKU - iKragujevac


Vesti

KRAGUJEVAC - Tokom protekla dva dana u Kragujevcu uhapšeno je 40 kriminalaca. Od njih je već 30 procesuirano za razna krivična dela, od trgovine narkoticima pa do višemilionskih prevara.

Akcija policije nakon višemesečnog koordiniranog rada, prikupljanja dokaza, sprovedena je munjevito i još uvek traje. Uhapšeni su i zadržani u pritvoru po nalogu Višeg ili Osnovnog tužilaštva.

Među uhapšenima su M.B., B.B., N. P. i D. Ž., koji se povezuju sa jednim od kriminalnih grupa iz naselja Aerodrom.

Pored njih, koji su povezani sa, kako se sumnja, tučom u jednom noćnom klubu, kada je teško povređen bivši bokser J. L. (24), koji je isečen do te mere da su mu prekinute tetive na nogama i periferni nervi, uhapšeni su, kako prenosi "Blic", i glavni kriminalci: S. M. i N. T., koji su pod sumnjom da pripadaju drugom klanu iz istog naselja.

Veliki udar policije, koji mnogi vezuju za kadrovske promene u kragujevačkom MUP koje su se dogodile pre osam meseci, nije ograničen samo na Kragujevac. Naime, uhapšena su i četiri najveća dilera droge u Aranđelovcu.

U akciji koja još nije okončana zaplenjene su velike količine narkotika - marihuane, heroina, tableta ekstazija i drugih psihoaktivnih supstanci. Pored toga, kod uhapšenih je pronađena i veća količina vatrenog oružja, pištolja, pušaka i municije. Osim toga, i pancirni prsluci, biber-sprej...

Kriminalne grupe su praćene mesecima i njihovi članovi nisu hapšeni da bi se pribavili čvrsti dokazi protiv njih.

Stop kriminalu

Od petka do nedelje u Srbiji je uhapšeno više od 150 ljudi sa debelim krivičnim dosijeom. U većini slučajeva kod njih su pronađeni pištolji, droga i novac.

Tom prilikom izdata je i crvena Interpolova poternica za Filipom Koraćom, saradnikom Luke Bojovića, koji je u Španiji osuđen na 18 godina zatvora u Španiji.

 

Izvor: Blic

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu