Kragujevac: Ombudsmanu najviše žalbi zbog neostvarenih prava iz radnog odnosa - iKragujevac


Vesti

KRAGUJEVAC - Kancelariji lokalnog ombudsmana u prethodnom periodu najčešće su se obraćali građani zbog neostvarenih prava iz radnog odnosa, ali i nerešenih imovinsko-pravnih odnosa.

Rešavanje problema i pružanje stručne pravne pomoći socijalno najosetljivijim grupama u Kragujevcu i ubuduće će biti prioritet u radu lokalnog zaštitnika građana, najavljuju u Kancelariji gradskog ombudsmana.

U Kragujevcu, ombudsman je počeo sa radom još 2004. godine. Prva kancelarija zaštitnika građana u Centralnoj Srbiji otvorena je baš u Kragujevcu.

Prema rečima Mihaila Ignjatovića, zaštitnika građana prioritet u radu je zaštita individualnih i kolektivnih prava i interesa građana.

Broj predmeta koji se u kragujevačkoj kancelariji obradi na godišnjem nivou nije u porastu, ali u odnosu na ranije godine manje pritužbi stiže na rad Gradske uprave.

U fokusu rada gradskog ombudsmana posebno su socijalno ranjive grupe, kaže Ignjatović i naglašava da će rešavanje njihovih problema i pružanje pravne pomoći biti jedan od osnovnih zadataka i u narednom periodu.

Prema rečima lokalnog zaštitnika građana, Kancelariji u Kragujevcu neretko se obraćaju građani sa problemima koji nisu u nadležnosti gradskog ombudsmana.

 

Izvor: RTK

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu