KAD LJUBAV PRKOSI ZIMI: Mladenci iz okoline Kragujevca na venčanje došli kvadom, zvanice do manastira pešačile zavejanim putem! (FOTO) - iKragujevac


Vesti

Da nepogodni vremenski uslovi, visoki snežni nanosi, ali ni zavejani putevi ne mogu sprečiti dvoje mladih da se venčaju, dokazali su Jasmina i Marko iz sela Stragari nadomak Kragujevca, koji su se danas u manastiru Blagoveštenje Rudničko zakleli na večnu ljubav.

Jasmina i Marko iz brdovitog sela Stragari kod Kragujevca venčali su se 10. januara u manastiru Blagoveštenje Rudničko, a kako je čitav kraj gotovo zavejan, na crkveni obred stigli su kvadom! Prevezla ih je monahinja Ana!

Bajkovit dolazak na venčanje, mladenaca i svatova, uskim putem usred snežne idile ovekovečio je prijatelj mladenaca, Željko Stevanović.

- Putevi su potpuno zavejani, a na venčanje se moralo stići. Monahinja Ana je prevezla mladence tim motorom, koji manastiru mnogo znači. Imaju na njemu plug kojim sami čiste sneg od manastira prema selu. Ranije su se meštani lopatama probijali put do njih - svedoči Željko Stevanović iz Stragara.ven2.jpgJasmina i Marko Jevđenijević zapravo nisu ovako planirali svoje venčanje, krenuli su autom, ali su smetovi i sneg na uskom putu postali nepremostiva prepreka. Monahinja Ana nije dozvolila ni snegu da stane na put onima koji se vole i žele jedno drugom da se zakunu na večnost pred Bogom.

Ni zvanicama sneg nije bio prepreka, pa su do manastira pešačili zavejanim putem.

Posle netipičnog puta do oltara usledilo je tipično šumadijsko veselje.ven3.jpgOkovani snegom i prožeti talasom hladnoće, mladenci su uspeli da sačuvaju dobro raspoloženje, te ova fotografija prikazuje srećna i nasmejana lica.

 

 

Slika govori više od hiljadu reči
Pratite iKragujevac na Instagramu