BRAVO! Veliki uspeh studenata Pravnog fakulteta iz Kragujevca - iKragujevac


Vesti

Prof. dr Nedeljko Manojlović član Gradskog veća za obrazovanje organizovao je prijem za studente Živka Simijonovića, Milicu Novičić, Uroša Ilića, Andriju Gligorijevića i Valentinu Miljković, članove tima Pravnog fakulteta u Kragujevcu koji su na regionalnom takmičenju iz oblasti privrednog prava Big Deal osvojili srebro. Reč je o projektu koji okuplja advokatske kancelarije i studente završnih godina pravnih fakulteta iz regiona. Ove godine, pored pravnih fakulteta kragujevačkog i beogradskog univerziteta učestvovali su i studenti iz Hrvatske, Slovenije, Makedonije i Pravni fakultet Union.

Grad Kragujevac je ponosan na svaki uspeh učenika ili studenata i zajedno sa njima se raduje, jer je to pravi način promocije škole, fakulteta pa i grada. Posebno je zadovoljstvo kada se osvoje zapažena mesta na prestižnim takmičenjima kao što je to danas slučaj.

Smatram da ovakvi projekti pomažu studentima da nadograde svoja znanja stečena na fakultetu ali im i pomažu u donošenju odluke kojom oblasti prava žele da se bave u svojoj karijeri, rekao je prof. dr Nedeljko Manojlović i u ime grada čestitao na osvojenom drugom mestu.

Prema rečima članova tima na fakultetu od nedavno van redovnih predavanja održava se Privredno–pravna radionica koja okuplja studente zainteresovane za ovu oblast prava kako bi nadogradili svoja znanja ali i uz pomoć koje su i doznali za projekat Big Deal.

Takmičenje Big Deal je regionalnog karaktera, a cilj je da se studentima završnih godina približi oblast privrednog prava. Mi smo prvi srpski tim koji se plasirao u finale od kad učestvuju pravni fakulteti iz regiona. Veliko mi je zadovoljstvo što sam bila deo tog tima a mislim da smo postigli velike uspehe, kako lične tako i uspehe fakulteta, Univerziteta pa i grada, rekla je Milica Novičić, studentkinja Pravnog fakulteta Univerziteta u Kragujevcu.

O samom takmičenju i pripremama govorio je Živko Simijonović, student koji je kao nagradu za izuzetan rezultat dobio praksu u najvećoj advokatskoj kancelariji u regionu. On je istakao da su timovi dobili isti zadatak čije su rešenje spremali nešto više od dva meseca, a da se u finale pored njihovog tima plasirala ekipa iz LJubljane koja je zasluženo pobedila.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu