Reprezentacije Kazahstana na pripremama sa Radničkim - iKragujevac


Vesti

U protekle dve nedelje, seniorska i juniorska vaterpolo reprezentacija Kazahstana bile su gosti Radničkog na pripremama u kragujevačkom „Parku“.

Kazahstanci su u Šumadiju stizali u dve faze, po selekcijama, a tako su i odlazili. Pored sparinga sa odgovarajućim selekcijama Radničkog, igrači su radili i na individualnom tajktičko-tehničkom poboljšanju, tako da su pripreme bile obostrano korisne i za goste i za domaćine.

Inače, Kazahstan je jedna od vodećih vaterpolo zemalja u Aziji, što je i pokazala osvajanjem Azijskih igara, krajem avgusta ove godine, pod vođstvom srpskog trenera, Nemanje Kneževića. U zlatnom azijskom timu bili su bivši igrači Radničkog, Roman Pilipenko, Aleksej Šmider i prošlosezonska akvizicija Murat Šakenov, a sa njima su se na kratko u Kragujevac vratili i Srđan Vuksanović i Dušan Marković koji odskora nastupaju za Kazahstan.

S obzirom na to da ovo Kazahstancima nije prvi put da dolaze u Kragujevac i da ni ovoga puta nisu krili zadovoljstvo uslovima u „Parku“, treninzima i gostoprimstvom Šumadinaca, nema sumnje da će im centar Srbije i u narednim godinama biti baza okupljanja. 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu