Apelacioni sud u Kragujevcu osudio bivše direktore na kućni zatvor zbog zloupotrebe službenog položaja - iKragujevac


Vesti

Apelacioni sud u Kragujevcu pravosnažno je osudio Iliju Mustecića (60) i Dragišu Vučkovića (65), bivše direktore Direkcije za izgradnju u Žagubici, na 6 meseci kućnog zatvora uz elektronski nadzor, zbog zloupotrebe službenog položaja.

Ovim je potvrđena presuda koju je prethodno doneo Viši sud u Požarevcu. Istom presudom, zbog zloupotrebe položaja odgovornog lica, na osam meseci kućnog zatvora uz elektronski nadzor osuđen je nadzorni organ Stanoje Nikolić (81) iz Negotina i Vlada Petronijević (47) iz Zaječara, direktor i vlasnik firme „Dalekovod“.

Navedene zloupotrebe izvršene su od 2008. do 2011. godine, tokom realizacije idejnog i glavnog projekta i izvođenja radova na izgradnji trafo stanice i skijališta na Beljanici, jer su omogućili da se bez pravnog i ekonomskog osnova „Dalekovodu“ isplate radovi koji nisu izvedeni i materijal koji nije utrošen.

Optuženi direktori Direkcije sa računa Javnog preduzeća na čijem čelu su bili isplatili 28 miliona „Dalekovodu“ za fiktivnu realizaciju, a Nikoliću su omogućili zaradu od 504.000 dinara za fiktivni nadzor, a sve na štetu Direkcije i opštinskog budžeta. Firmi „Dalekovod“ naloženo je da sav dobijeni novac vrati u opštinski budžet Žagubice.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu