UHAPŠENI PREVARANTI: Kragujevčanin prodao tuđi ''mercedes'' za 1.000 evra - iKragujevac


Vesti

KRAGUJEVAC - Policija u Kragujevcu uhapsila je M. S. (1985) zbog sumnje da je obećao sugrađaninu da će izvršiti pregled na njegovom automobilu, koji je, zapravo, prodao trećoj osobi posle nekoliko dana.

Sumnja se da je M. S. početkom oktobra ove godine doveo u zabludu sugrađanina da će na njegovom automobilu marke "mercedes vaneo" izvšiti pregled kod Agencije za bezbednost saobraćaja, kako bi se vozilo registrovalo.

Međutim, M. S. je preuzeo vozilo od tog muškarca i nakon nekoliko dana ga prodao za 1.000 evra nepoznatim osobama. Na ovaj način vlasnika automobila je oštetio za oko 3.000 evra. M. S. je, uz krivičnu prijavu, priveden Osnovnom javnom tužilaštvu u Kragujevcu.

Takođe, T. J. (1971) uhapšen je u Valjevu jer je, predstavljajući se kao radnik Bezbednosno-informativne agencije, obećavao posao u Nemačkoj i uzeo više od 2.000 evra.

On je u periodu od aprila do avgusta varao dvojicu muškaraca tako što im se predstavio kao radnik Bezbednosno-informativne agencije i na taj način ih doveo u zabludu. Obećao im je da će im obezbediti zaposlenje u Minhenu i pretpostavlja se da im je po toj osnovi uzeo 288.000 dinara.

Policajci u Valjevu uhapsili su ga zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio dva krivična dela prevara, a osumnjičeni je, uz krivičnu prijavu, priveden Osnovnom javnom tužilaštvu u Valjevu.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, u saradnji sa nadležnim tužilaštvima, u cilju suzbijanja krivičnih dela iz oblasti imovinskih delikata, uhapsili su u više odvojenih akcija u prethodnih nekoliko dana 55 osoba.

Zbog ovih krivičnih dela podnete su krivične prijave u redovnom postupku protiv još 40 osoba. Krivičnim prijavama, između ostalih, obuhvaćeno je i devet maloletnih osoba. Svi oni sumnjiče se da su izvršili ukupno 213 krivična dela iz oblasti imovinskih delikata.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu