JKP Šumadija spremna za prve padavine - iKragujevac


Vesti

JKP Šumadija spremna je za predstojeću zimsku sezonu, koja zvanično počinje 15. novembra, rečeno je danas na smotri mehanizacije, transportnih sredstava i ljudstva Zimske službe u Kragujevcu.

Pripreme za zimsko održavanje puteva i ulica su u samoj završnici. U prethodnom periodu izvršen je remont kompletne raspoložive mehanizacije. Na stanju imamo preko 1500 tona soli i 5000 litara kalcijum hlorida i dovoljne količine rizle, a u narednom periodu nastavljamo sa lagerovanjem potrebnih agregata, tako da smo spremni za prve padavine, rekao je Nemanja Dimitrijević, direktor JKP Šumadija.

Na oko 600 kilometara, gradskih, lokalnih i nekategorisanih puteva, u jednom pravcu, JKP Šumadija održava devet trasa, pet gradskih i četiri seoske, a kako bismo lakše radili u zimskoj sezoni, povoljne vremenske uslove koji nam sad idu u prilog koristimo za krpljenje rupa. Mehanizacija koju imamo dovedena je u pristojno funkcionalno stanje, a naredne godine planiramo njeno zanavljanje koja će se koristiti za izgradnju i održavanje puteva i ulica, a istovremeno i za zimsko održavanje, najavio je Dimitrijević.

Smotri kragujevačke Zimske službe, prisustvovali su i predstavnici grada Kragujevca.

Planiramo da grad u zimskom periodu održavamo uredno i obezebdimo normalno funkcionisanje saobraćaja kako saobraćaja motornih vozila tako i pešačkog saobraćaja, rekao je ovom prilikom Andreja Ilić, načelnik Gradske uprave za komunalne i inspekcijske poslove, sa čijih se pozicija izdvajaju sredstva za rad Zimske službe.

JKP Šumadija izvođač je radova na uklanjanju snega i leda, i izdvojeno je dovoljno novca za zimsko održavanje gradskih puteva i ulica. U slučaju obilnih snežnih padavina, kroz mogućnost iznajmljivanja, obezbeđena su i dodatna zamenska vozila, tako da uz dovoljne količine soli i rizle, ne očekujemo probleme tokom zimske sezone, kaže Ilić. 

Slika govori više od hiljadu reči
Pratite iKragujevac na Instagramu