Neverovatna blagodet meda! - iKragujevac


Vesti

Za blagodati meda većina nas je čula, i rado ga koristimo kao prirodni zaslađivač i sastojak raznoraznih poslastica, ali i je dobro poznat i kao lek, te čudotvorna namirnica koja "bilduje" naš imunitet.

Ipak, manji broj zna koliko je saće u medu zdravo i korisno, šta više mnogi nisu čak ni čuli za ovu vrstu "leka". Saće u medu dostupno je u većini dućana zdrave hrane, a naravno ima ga i kod vašeg redovnog prodavca meda na pijaci. Skuplji je od običnog meda, a samim tim i ne tako popularan, međutim vredi razmisliti bar o povremenoj upotrebi ovog proizvoda.

"O dobrim stranama meda već znamo, a pčelinji vosak i med deluju sinergistički, te ostvaruju brojne pozitivne efekte na naš organizam. Žvakanjem saća dobijamo multiplikovana sva korisna dejstva meda! Naime, med "ima vremena" da ostvari lokalno antibakterijsko, antivirusno, antimikotičko, protivupalno i protivalergijsko dejstvo, a ne samo da sklizne u želudac", objašnjava nam nutricionista dijetetičar Tanja Olajdžija.

Ova slatka dijeta je HIT: Kašika ove namirnice pre spavanja sigurno TOPI KILOGRAME. Ovo je recept za magični napitak!
Ako vas je savet naše sagovornice zainteresovao i rešili ste da uvrstite saće u med u brigu o svom telu, dobro je znati da je najbolje žvakati saće što duže.

"Pčelinji vosak mehanički deluje i na zubnu gleđ, čisti naslage kamenca, te ga možemo prihvatiti kao žvaku iz prirode. Iako ćemo ispljunuti sažvakani vosak, deo ipak stigne do našeg želuca, a kako naš organizam nema enzime za varenje pčelinjeg voska, ove materije će mehanički delovati na creva i olakšati probavu", ističe Olajdžija, te dodaje za šta je posebno saće dobro:

"Žvakanjem saća i postepenim oslobađanjem meda, sluzokoža celog dogestivnog trakta ostaje duže obložena medom, te je konzumiranje saća u medu naročito preporučljivo za jačanje imune odbrane organizma, kod sklonosti alergijama i hroničnim bolestima disajnih organa", zaključila je.

 

Izvor: Blic žena

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu