Za najmlađe BESPLATNE RADIONICE u Pozorištu za decu Kragujevac - iKragujevac


Vesti

Pozorište za decu organizuje dve besplatne radionice za najmlađe, ''Osvajači svemira'' i ''Igramo se i družimo sa knjigom na pozornici''.

Radionice se održavaju u subotu, 3. novembra - ''Osvajači svemira" u 12 časova, i u sredu, 7. novembra - ''Igramo se i družimo sa knjigom na pozornici" u 18 časova - dramska radionica PZDKG-a u saradnji sa Narodnom bibliotekom.

''Osvajači svemira" - Sovjetski Savez lansirao je Lajku u svemir u satelitu Sputnjik 2 pre 60 godina, 3. decembra 1957. Samo mesec dana ranije SSSR je u svemir poslao prvi satelit sa Zemlje, Sputnjik 1. Lajka je u letelici preživela nekoliko sati, obletevši Zemlju pre toga devet puta.

Pričaćemo priču o heroju na četiri nožice koji odleteo u svemir, ali ćemo se baviti i kreativnim radionicama, u kojima će uz pomoć krede, papira, lepka i td., dečica imati priliku da naprave svoj svemir, svemir kakvog ga oni zamišljju.

''Igramo se i družimo sa knjigom na pozornici"- U saradnji sa dečijim odeljenjem Narodne Biblioteke, čitaćemo priče i poeziju za decu naših savremenih autora. Da uživaju u pričama i oprobaju se kao glumci, deci će pomoći glumice Dubravka Brkić i LJubica Radomirović, i kostimograf Alina Linjkova. 

Napominjemo da je ulaz za radionice besplatan.

        

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu