Uhapšen piroman iz Batočine: Izazvao požar koji je doveo do teške saobraćajne nesreće, preti mu do 12 godina zatvora - iKragujevac


Vesti

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Kragujevcu uhapsili su S.Đ. (67) iz Batočine zbog sumnje da je izvršio krivično delo izazivanje opšte opasnosti.

On je osumnjičen da je 18. oktobra 2018. godine u ranim jutarnjim satima zapalio nisko rastinje na dve katastarske parcele u selu Brzan i time izazvao požar koji se proširio na površinu od 10 hektara u neposrednoj blizini auto-puta Beograd - Niš.

Kako se sumnja, najverovatnije usled dima koji je smanjio vidljivost na auto-putu potom je došlo do saobraćajne nezgode u kojoj je jedna osoba izgubila život. Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 časova, nakon čega će uz krivičnu prijavu biti priveden nadležnom tužilaštvu.

Prema Zakonu o putevima ova radnja predstavlja prekršaj za koji su zaprećene kazne u rasponu od 10.000 do 2.000.000 dinara - ukazuje u saopštenju resorno ministarstvo.

Takođe, podmetanje požara sankcionisano i Krivičnim zakonikom kao teško delo protiv opšte sigurnosti, kod kojeg je u slučaju smrtnih posledica predviđena kazna zatvora predviđena u trajanju od dve do 12 godina.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu