Veliki uspeh kragujevačkih kuvara u Novom Sadu na Gastro kupu (FOTO) - iKragujevac


Vesti

Veliki uspeh Horeka (HoReCa) asocijacije Kragujevac na 2. Gastro kupu Srbija u Novom Sadu: kragujevački kulinari osvojili su sedam zlatnih, dve srebrne i pet bronzanih medalja, kao i pehar za drugo mesto koje je pripalo Stefanu Ristoviću u izboru za najboljeg kuvara.

Na Gastro kupu Srbija, profesionalnom kulinarskom takmičenju koje je održano 6. i 7. oktobra 2018. u Novom Sadu, kragujevački kulinari osvojili su 14 medalja i pehar. Prvo mesto osvojio je Bojan Krečar, kulinar iz Banjaluke.

Sudijski tim - Michelin star chef Đorđo Diana (Italija), Dejan Stanković (Srbija), Dragan Šljivić (Bosna i Hercegovina), Saša "Pakleni" Mišić (Srbija), Miloš Jovanović (Srbija) - ove godine su podigli kriterijume na najviši mogući nivo i tražili od takmičara savršenstvo ukusa i besprekorno znanje iskazano u raznim tehnikama i disciplinama kuvanja.

Đorđo Diana, jedan od najboljih kuvara sveta, naglasio je da želi da takmičare gurne do maksimuma svojih mogućnosti i da je to jedini način da pokažu znanje i kreativnost:

"Da bi se ostvarili kao uspešni kulinari, morate svaki dan da terate sebe do krajnjih granica. Srbija ima veoma dobre i cenjene kuvare, a ovim načinom ocenjivanja i pritiska na takmičare želimo da vidimo šta to Srbija i države u regionu mogu da ponude svetu. Koliko sam video do sad, ima mnogo toga."

"Gastronomija u Srbiji je definitivno dobila novu dimenziju nakon ovog takmičenja", rekao je potpredsednik Horeka asocijacije Vladimir Arsenijević. "Zadovoljni smo ostvarenim rezultatima, jer ovaj način ocenjivanja možete doživeti samo na najvećim i najzahtevnijim kulinarskim takmičenjima na svetu. Mi ćemo se i dalje truditi da usavršavamo naše kulinare i da pratimo nove trendove kako bi držali korak sa svetskom kulinarskom strukom."

Ovaj izvanredan rezultat ostvaren je u konkurenciji više od 80 takmičara iz Srbije i regiona 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu