Raste broj poginulih u lančanim sudarima na auto-putu - iKragujevac


Vesti

Sedam osoba je poginulo, a 27 je povređeno u lančanim sudarima koji su se dogodili u jutarnjim satima u oba smera na auto-putu Beograd-Niš, između Ćuprije i Jagodine kod Mijatovca. Među povređenima nema dece. Saobraćaj u oba smera je blokiran. Šlep službe uklanjaju smrskana vozila sa puta.  Kao uzrok nesreće navodi se gusta magla zbog koje je vidljivost bila smanjena na desetak metara.

Prema proceni policije, na mestu udesa, lakše i teže povrede je zadobilo 35 do 40 osoba, a oštećeno je preko 40 vozila, od kojih su neka potpuno uništena. Na tom delu auto-puta dogodile su se, jutros oko 7:20, dve saobraćajne nesreće, po jedna u oba smera, jedna od druge udaljena oko 400 metara.

U saobraćajnoj policiji preciziraju da su tri osobe poginule na traci iz pravca Niša, i četiri na traci iz pravca Beograda.

Najpre je bilo saopšteno da su na licu mesta stradale tri osobe, zatim šest, a prema najnovijim informacijama stradalo je sedam osoba.

http://STRAVIČNA NESREĆA NA AUTOPUTU! Šestoro mrtvih, oko 27 povređenih! (FOTO)

U Opštu bolnicu u Jagodini smešteno je sedam povređenih osoba - dvoje državljana Srbije i po jedan Nemac, Grk, Turčin, Albanac i Poljak. Kako je Tanjugu izjavio direktor bolnice Miloš Lukić, jedna osoba je prebačena na Odeljenje neurohirurgije u Ćupriji, a ostale su zadržane u Jagodini, i radi se o hirurškim i ortopedskim povredama.

U opštoj bolnici u Ćupriji je devet povređenih, od kojih dve teško. Među povređenima nema dece.

Četvoro povređenih upućeno je u KC Kragujevac. Pripremljene su tri operacione sale za eventualne operacije, kao i dovoljna količina krvi za transfuziju.

"Povrede su ozbiljne, ali niko nije životno ugrožen", rekao je Lukić. U Urgentnom centru Opšte bolnice u Ćupriji, centralne i najveće zdravstevne ustanove između Beograda i Niša, na zbrinjavanju povređenih "angažovani su brojni lekari uključujući i direktora Slobodana Gajića", rečeno je Tanjugu.

Uviđaj je u toku, a do nesreće je najverovatnije došlo usled slabe vidljivosti izazvane maglom.  

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu