40 godina rada Agronomskog fakulteta u Čačku - iKragujevac


Vesti

Agronomski fakultet u Čačku, deo Univerzitetskog sastava u Kragujevcu, obeležiće 8. oktobra 40 goodina rada svečanom podnevnom akademijom u svom amfiteatru.

Agronomski fakultet istovremeno je, od 8. do 10. oktobra domaćin ovogodišnjeg zasedanja Međunarodnog odbora „Žurnala za poljoprivredu centralne Evrope”.

Žurnal su 1999. osnovali Univerziteti iz Hrvatske, Slovačke i Mađarske, a kasnije im se pridružile akademske kuće iz Bugarske, Češke, Poljske, Rumunije, Slovenije i Srbije. Posvećen je dinamičnoj razmeni iskustva iz oblasti poljoprivrede, i saradnji univerziteta.

Radni deo ovog zasedanja predviđen je za utorak, 9. oktobra, pod predsedništvom sadašnjeg glavnog urednika, profesora dr Zvonimira Prpića sa Agronomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. On će podneti izveštaj o radu i osvrnuti se na prošlogodišnje zasedanje Odbora, održano u Bidgošću (Poljska).

Za ovaj skup predviđena su i sledeće teme: razmatranje mogućnosti unapređenja žurnala, diskusija o izdavačkoj politici, odluka o izboru Izvršnog izdavačkog odbora za sledeće dve godine, nominacije nacionalnih odbora za izbor počasnih izdavača i izbor glavnog urednika za razdoblje 2018 – 2020.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu