TRADICIONALNA HUMANOST U KRAGUJEVAČKOJ ELEKTRODISTRIBUCIJI - iKragujevac


Vesti

Juče je u prostorijama kragujevačke elektrodistribucije održana velika akcija dobrovoljnog davanja krvi, koju svake godine u oktobru sprovodi Aktiv dobrovoljnih davalaca krvi, koji funkcioniše u okviru sindikalne organizacije preduzeća.Velika akcija dobrovoljnog davanja krvi  i ove godine je privukla veliki broj davalaca. 

Ovo je tradicionalno jedna od najvećih akcija ovog tipa u gradu, ali i šire. Pored zaposlenih u kragujevačkoj elektrodistribucije koji u velikom broju daju krv, uvek su tu i gosti - davaoci krvi koji dolaze iz drugih elektrodistribucija širom Srbije i Republike Srpske, kao i drugih preduzeća i organizacija dobrovoljnih davalaca iz Kragujevca.

Posebno je interesantna saradnja sa davaocima krvi iz Republike Srpske, koja je uspostavljena pre skoro 15 godina. Dobrovoljni davaoci iz Kragujevca i Republike Srpske se uzajamno posećuju i učestvuju u akcijama davanja krvi svake godine, pa su tako i sada u Kragujevcu prisutni davaoci iz elektrodistribucija Banja Luka, Trebinje, Laktaši i Ugljevik.

„Zadovoljni smo pokazanom humanošću naših kolega, a svi treba još više da se angažujemo ne bi li proširili postojeći krug davalaca krvi, sa posebnom željom da podstaknemo mlade da se uključe u ovaj vid humanitarnog rada“, istakao je Milosav Jovanović, čelnik kragujevačkog sindikata, i sam dugogodišnji dobrovoljni davalac krvi, kome je ovo bio 81. put da donira ovu dragocenu tečnost.

Zahvaljujući humanosti dobrovoljnih davalaca prikupljeno 118 jedinica krvi.

Inače, dobrovoljni davaoci iz kragujevačke distribucije dva puta godišnje daju krv u organizaciji sindikata svog preduzeća, pokazujući tako humanost i brigu o lokalnoj zajednici. Prva, manja akcija je u proleće - tokom maja ili juna, dok se druga, velika akcija organizuje uvek u oktobru, kada se ovom aktivnošću obeležava dan osnivanja kragujevačke elektrodistribucije.

Ova akcija se planira i sprovodi svake godine u saradnji sa  Službom za transfuziju krvi KC Kragujevac.
 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu