Kragujevac dobio još jedno vatrogasno vozilo - iKragujevac


Vesti

Kragujevačka uprava za vanredne situacije bogatija je za još jedno vozilo. Radi se o vatrogasnoj cisterni zapremine 7.000 litara. Vrednost vozila je 250 hiljada evra.

Novac za kupovinu cisterne obezbedilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Sektori za vanredne situacije i policijske uprave širom Srbije bogatije su za 14 vatrogasno spasilačkih i 72 transportna vozila.

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova poručeno je da će Sektor za vanredne situacije do kraja naredne godine imati 60 novih vatrogasno spasilačkih vozila.

Jedno od tih stiglo je Kragujevačkoj upravi za vanredne situacije. Radi se o vatrogasnoj cisterni zapremine 7000 litara.

Vozilo je od velikog značaja za intervencije na gašenju požara, ne samo na teritoriji grada Kragujevca već i Šumadijskog upravnog okruga.

Ministarstvo unutrašnjih poslova radi na obnavljanju voznog parka Sektora za vanredne situacije i investira tamo gde su najveće potrebe.

Ova odluka dolazi u pravom trenutku za dalji rad vatrogasno spasilačkih jedinica, jer su sva vozila stara i vreme je da se obnove, procenilo je resorno Ministarstvo.

Ministarstvo unutrašnjih poslova ove godine nabaviće nove interventne i radne uniforme za ekipe na terenu.

Do kraja godine planiraju da kompletno opreme sve vatrogasno spasilačke jedinice na teritoriji Republike Srbije.

 

Izvor: RTK

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu