RAZVOJ E-UPRAVE: Naled stigao u Kragujevac - iKragujevac


Vesti

U organizaciji NALED - a i kompanija okupljenih u Savezu za e-upravu u Kragujevcu je danas održana radionica na kojoj su načelnici uprava i službenici za informacionu bezbednost upoznati sa obavezama u okviru Zakona o zaštiti podataka o ličnosti i Zakona o informacionoj bezbednosti i planiranim izmenama regulative. Partner Saveza i NALED - a u realizaciji projekta je Kancelarija Vlade Srbije za IT i e-upravu, a projekat je svojim učešćem podržala i kancelarija Poverenika za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti.

Razvoj e-uprave predstavljaće veliki izazov za lokalne samouprave. Savez i NALED žele da im pomognu da unaprede održivost i bezbednost IT sistema kako bi bile spremne da pružaju e-servise. Cilj projekta je da pospeši saradnju lokalnog i centralnog nivoa vlasti u daljem razvoju e-uprave, unapredi razmenu podataka i omogući pružanje kvalitetne usluge građanima i privredi.

Radionici koja je održana u Kragujevcu prisustvovali su gradonačelnik Radomir Nikolić, član Gradskog veća za informacione i komunikacione tehnologije, elektronsku upravu i “Pametan grad“ Danilo Savić i član veća za investicije i upravljanje projektima Minja Obradović.

Inače, u realizaciji tog projekta gradu Kragujevcu pomoći će stručnjaci kompanije Asseco SEE.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu