Grad Kragujevac krenuo u veliko komunalno uređenje [FOTO] - iKragujevac


Vesti

U okviru komunalnog uređenja grada, Kreativni park dobio je dva nova ulaza, jedan sa strane bazena, a drugi iz pravca Mašinskog fakulteta. Na tom potezu urađene su i dve staze, ka restoranu “Neptun“ i između dve zgrade Mašinskog fakulteta, sve u okviru priprema za novu školsku godinu.

uredjenje2.jpg

U nastavku trotoara koji je završen prošle godine u naselju Ilićevo urađen je Pešački most preko Lepenice i na taj način unapređena je bezbednost pešaka u saobraćaju.

U toku su pripremni radovi na proširenju pristupne staze obdaništu u Ilićevu, a započeti su i radovi na parkingu pored obdaništa.

uredjenje4.jpg

U naselju Erdoglija, pored vrtića Bubamara rekonstruisan je trotoar a celom dužinom biće postavljena i zaštitna ograda.

Izlazeći u susret potrebama vrtića JKP “Šumadija“ je preko službe Signalizacije izvršila obeležavanje dečijeg poligona kod vrtića Lane.

uredjenje3.jpg

Kamenim materijalom nasipaju se ulice Vlade Eleza i Zvonimira Bjelića u MZ Erdeč. Udarne rupe asfaltiraju se u MZ Cvetojevac.

Pored obeležavanja pešačkih prelaza u zonama obrazovnih ustanova, Signalizacija radi na popravci oštećene vertikalne signalizacije u ulicama Kneza Mihaila, Kralja Milutina, Svetozara Markovića, Radosava Markovića, Zorana Đinđića, Stojana Protića, Atinskoj i Bosanskoj.

Pored košenja trave u naselju Centralna radionica, okpavanja šiblja i rasada, 12 radnika “Zelenila“ angažovano je na uklanjanju ambrozije na potezu Južne obilaznice. 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu