APELACIONI SUD POVEĆAO KAZNU: 5 godina zatvora za piromana Prve kragujevačke gimnazije - iKragujevac


Vesti

Kako iKragujevac saznaje, u ponovljenom postupku pred Apelacionim sudom u Kragujevcu, Nemanja Gavrilović osuđen je pravosnažno na pet godina zatvora, a time je preinačena prvostepena presuda sa dve godine, jer je 2. januara, podmetanjem požara, pokušao da zapali Prvu kragujevačku gimnaziju.

Osumnjičeni za podmetanje požara u Prvoj kragujevačkoj gimnaziji Nemanja Gavrilović nosio je nanogicu zbog ubistva u pokušaju, a u noći kada je izazvao požar, skinuo je elektronski nadzor, rečeno je tada u Višem sudu u Kragujevcu. Osumnjičeni je od 2012. zakupljivao deo prostora škole, i to na dve godine.

Gavrilović je 2014. godine zbog sumnje za pokušaj ubistva uhapšen i proveo je u pritvoru mesec dana. Pušten je da se brani sa slobode, a potom je nestao. Krio se sve do jula 2017. godine, kada se javio policiji, a onda naoružan zauzeo podrum. Nemanja Gavrilović (37) naoružan bombama predao se tada policiji.

EKSKLUZIVNO: Hapšenje bombaša sa Bubnja (VIDEO)

STRAŠNO: Mladić sa poternice i dvojica njegovih drugara zabarikadirali se u podrumu, imaju bombe i pušku (VIDEO)

Kako se navodilo u saopštenju PU Kragujevac, policija je 4. januara uhapsila Nemanju Gavrilovića (37) iz Kragujevca, osumnjičenog da je u noći između 1 i 2. januara 2018. godine oko dva sata posle ponoći podmetnuo požar.

10-bombas-podrum_620x0.jpg

U požaru nije bilo povređenih, a pričinjena je velika materijalna šteta dok su požar su ugasili pripadnici Vatrogasno - spasilačke jedinice u Kragujevcu.

Zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo teško delo protiv opšte sigurnosti, po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u Kragujevcu osumnjičenom je tada određeno zadržavanje do 48 sati i uz krivičnu prijavu sproveden tužiocu. 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu