Desete jubilarne zimske igre “Susreću se sela Šumadije“ - iKragujevac


Vesti

U susret desetim jubilarnim zimskim igrama “Susreću se sela Šumadije“ danas je u zgradi Gradske uprave održano javno žrebanje ekipa koje će se nadmetati ove godine. Organizator je Agencija za marketing “VA“ a pokrovitelj grad Kragujevac. Odlučili smo da ponudimo nešto novo i očekujemo da će pilot koncepcija zaživeti i ubuduće, kazala je Aleksandra Božović iz Agencije “VA“.

Kvalifikacione igre biće održane 6. i 7. oktobra, a domaćin je prošlogodišnji pobednik Donja Sabanta. Jedan od razloga je što su adaptacijom Doma kulture omogućili odlične uslove za kvalifikacije. Pored starih igara - ubaci čep u čašu i pikado, takmičari će se nadmetati u disciplinama nadvlačenje konopca i mali fudbal, a žene će odmeriti snage u disciplini obaranje ruku.

Žrebanju je prisustvovao i predsednik Skupštine grada Miroslav Petrašinović koji je pozdravio kapitene i istakao da su ove igre lepa tradicija i manifestacija koja tokom zime oživi šumadijska sela. Svih ovih godina zimske igre privlače veliko interesovanje i pažnju naših meštana. Zbog toga će grad Kragujevac nastaviti da podržava ovakve i slične manifestacije, istakao je Petrašinović i podsetio da su prošle godine zbog velikog interesovanja proširene i na druge opštine u okruženju što je uticalo na kvalitet, zanimljivost i dinamičnost. Ove godine radiće se u nešto drugačijem formatu i očekujem dobro druženje, zabavu i veliku posećenost meštana koji će bodriti svoje ekipe.

U subotu 6. oktobra u prvoj grupi takmiče se Dobrača, Čumić i Gornja Sabanta, u drugoj Gruža, Dragobraća i Velike Pčelice. U trećoj grupi snage će odmeriti Ramaća, Oparić i Sugubina. Za drugoplasirane ekipe baraž će biti organizovan istog dana.

U nedelju 7. oktobra u četvrtoj grupi nadmetaće se Županjevac, Resnik, Vlakča i Toponica a u petoj Donja Sabanta, Kutlovo, Jovanovac i Bare.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu