Sindikat FCA: Fijat nastavlja rad u Kragujevcu - iKragujevac


Vesti

Fijat ostaje u Kragujevcu i neće biti otpuštanja radnika, a do kraja godine proizvodnja automobila "500L" će biti prema "operativnom planu" odnosno usklađivaće se prema potražnji na mesečnom nivou, rekao je agenciji Beta predsednik Samostalnog sindikata FCA u Kragujevcu Zoran Marković.

On je tu informaciju dobio na sastanku predstavnika sindikata FCA u Kragujevcu sa menadžmentom kompanije na čelu sa direktorom Silvijom Verneti koji je održan u Beogradu.

"Time su prekinute spekulacije o navodnom odlasku Fijata iz Kragujevca. Danas smo zvanično kao predstavnici radnika obavešteni da kompanija Fijat nastavlja da radi u Kragujevcu", rekao je Marković.

Marković je rekao da nije bilo razgovora o uslovima pod kojima će ubuduće FCA poslovati u Srbiji jer će to, kako očekuje, biti tema za razgovor sa predstavnicima države koja u kompaniji ima vlasništvo od 33 odsto.

Sa sindikalcima menadžeri nisu razgovarali o eventualnom novom modelu vozila koji bi se proizvodio u Kragujevcu.

"Verujemo da će Fijat još dugo, dugo da radi u Kragujevcu, a nadamo se da ćemo imati i nove modele vozila...", rekao je Marković i rekao da mu je posle današnjeg sastanka "pao kamen sa srca".

Izvor: N1

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu