Advokatski protest u Jagodini zbog nerešenog ubistva kolege - iKragujevac


Vesti

Više od stotinu advokata, članova Advokatske komore Kragujevac, protestovalo je danas ispred Policijske uprave u Jagodini zahtevajući od nadležnih organa da što pre reše ubistvo advokatskog pripravnika iz Jagodine Nemanje Stojanovića.

Stojanović je ubijen 13. septembra prošle godine ispred zgrade u kojoj je živeo, policija je ubistvo okarakterisala kao profesionalno, a ubice i nalogodavci do danas nisu pronađeni.

On je radio kao advokatski pripravnik u kancelariji svog oca, jagodinskog advokata Milovana Stojanovića, koji zahteva da se u što kraćem roku uhapse svi umešani u ubistvo.

"Ja sam za ovih godinu dana više puta dolazio kod načelnika Policijske uprave (Dragana) Obradovića i načelnika Kriminalističke policije (Dejana) Purića koji su mi obećavali i garantovali da će slučaj da se reši i da ima pomaka, čak da znaju nalogodavce, ali prošlo je godinu dana a ja ne znam ko je nalogodavac i izvršilac ovog zločina koji je upropastio moju porodicu", rekao je Milovan Stojanović.

On je kazao da se za godinu dana obratio svim državnim organima za pomoć.

"Obratio sam se predsedniku Srbije, premijerki, ministru unutrašnjih poslova, a u narednih nekoliko dana obratiću se međunarodnim sudovima i organima, sudovima u Briselu i Strazburu, kao i najvažnijim državnicima - Merkelovoj i Putinu", rekao je Milovan ;Stojanović.

Predsednik Advokatske komore Kragujevac Zvonko Marković je izjavio da su advokati ogorčeni na rad Policijske uprave u Jagodini.

"Zahtevamo da se ovaj slučaj pod hitno reši. Kako sam sada čuo, šest ili sedam ubistava prošle godine u Jagodini nije razrešeno", rekao je Marković.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu