OBOREN REKORD: Rođena beba džin u Srbiji i to u Kragujevcu - iKragujevac


Vesti

Medicina može da se pohvali mnogim rekordima, i neobičnim, lepim događajima koji se mogu desiti u Kliničkim centrima i porodilištima. Jedan takav se desio u kragujevačkom porodilištu. 

Porodilište Kliničkog centra Kragujevac može da se pohvali novim rekordom koji je postavila najduža beba od kako se o novorođenima vode podaci u našoj zdravstvenoj ustanovi.

Beba koja je obradovala svoje roditelje, rodila se dugačka čak 66 centimetra, 11. septembra 2018 godine,  što je duže od prosečne dužine beba na rođenju za oko 14 centimetara.

Trudnicu su porađali u trećoj smeni Jelena Jovanović, zvana Jeca babica, koja je jedna od najomiljenijih babica u Kragujevcu kao i Prof dr Aleksandra Dimitrijević koja je ujedno i direktor GAK u KC Kragujevac. Beba je toliko velika bila da je šokirala medicinsko osoblje. Porođaj je protekao u najboljem redu.

Pretpostavlja se, po rečima stručnjaka, da će ovakve osobe biti visoke, kao i da u praksi od 100 beba najviše tri mogu imati ovakvu nadprosečnu dužinu.

Babice i pedijatrijske sestre u kragujevačkom porodilištu navode da je ovaj neobičan rekord do sada držala beba koja je imala 64 centimetra na rođenju, a o kojoj je iKragujevac već pisao Da li znate kolika je najduža beba rođena u Kragujevcu?

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu