Da li će se Fiat prodavati u Rusiji? - iKragujevac


Vesti

Pregovori oko ukidanja carina za vozila iz Kragujevca i dalje traju. Po rečima ruskog ambasadora Aleksandra Čepurina: Možemo zajedno da radimo poslove vezane za auto-industriju

RUSKO tržište, ogromnog potencijala, predstavlja i veliku izvoznu šansu za srpsku privredu, a još uvek postoji realna šansa da se, bez carine, na ovom ogromnom prostoru plasira i "fijat 500 L", automobil koji se proizvodi u Kragujevcu.

- Razgovori o ukidanju carina na uvoz automobila, i to na bazi reciprociteta, i dalje se vode, nisu prekinuti - potvrđuje za "Novosti" Njegova ekselencija ambasador Rusije u Beogradu Aleksandar Vasiljevič Čepurin. - Ti razgovori se vode na državnom nivou, što samo pokazuje veliku zainteresovanost obeju strana.

On je u prostorijama "Rusauta", zastupnika "lade" za Srbiju, juče uručio ključeve "lade nive", dar gubernatora samarske oblasti Rusije Dmitrija Azarova, kapitenu naše fudbalske reprezentacije Aleksandru Kolarovu za prvi postignuti gol na novosagrađenom stadionu "Samara arena", 17. juna na meču protiv Kostarike (1:0 za Srbiju).

S druge strane prodaja "Fijata" u Rusiji je zanemarljiva pa bi dogovor o ukidanju carina između dve zemlje na automobile svakako, mnogo više značio našoj, jedinoj fabrici automobila u Kragujevcu.

Izvor: Novosti.rs

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu