Pozorište za decu otvorilo sezonu sa premijerom "Trnove Ružice" - iKragujevac


Vesti

Pozorištu za decu Kragujevac sezonu je otvorilo premijerom "Trnove Ružice", predstave rađene po tekstu Ljubivoja Ršumovića, u režiji Miloša Milovanovića. Za narednu godinu pripremaju još jednu premijeru, a ovu sezonu obeležiće učešće na mnogobrojnim festivalima od Kijeva do Šangaja.

Posle letnje pauze Pozorište za decu Kragujevac ispunjeno do poslednjeg mesta. Najmlađi Kragujevčani jedva su dočekali predstavu, a njihovi drugari glumci novu sezonu počeli su premijerom Trnove ružice, bajke u kojoj princeze nisu ono što su nekad bile.

"Potpuno je drugačija", kaže glumica Ljubica Radomirović. "To nije ona naivna Trnova Ružica koja se slučajno ubode na vreteno, ona je ipak donela odluku da sama to učini zarad svoje velike ljubavi."

"Ovo je ipak nekako posebna adaptacija bajke jer su likovi u prvom planu", ističe reditelj Miloš Milovanović. "Ovo je predstava puna živopisnih likova tako da nekako mislim da je ovo intimnija verzija i nekako ličnija verzija Trnove Ružice."

Za nove generacije i bajke su drugačije, ne menjaju se samo pozorišna čarolija i ljubav prema umetnosti.

Odmah posle premijere, ansambl Pozorište za decu Kragujevac kreće na međunarodnu turneju. Ovu sezonu obeležiće festivali.

"Idemo za Kijev gde ćemo se predstaviti na Međunarodnom festivalu lutkarstva sa predstavom Vanja, u režiji Emilije Mrdaković", najavljuje Jelena Stojanović Patrnogić, direktorka Pozorišta za decu Kragujevac. "Nakon toga idemo u Varšavu sa predstavom šareno drvao, tako dej ćemo se kao i skoro svake godine predstaviti na Međunarodnom festivalu u Banjaluci."

Ansambl Pozorišta za decu Kragujevac, do kraja sezone publiku će obradovati još jednom premijerom. 

Slika govori više od hiljadu reči
Pratite iKragujevac na Instagramu